Tamarindová aqua fresca

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Datle
  • 25 g Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 391.6 mg
  • Vláknina 7537.5 mg
  • Vitamín A 7537.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tamarindové lusky oloupeme, dužinu dáme do mísy a zalijeme teplou vodou. Necháme minimálně 4 hodiny máčet.

  • 2

    Do jiné mísy vložíme cedník, vlijeme do něho tamarindovou směs a protlačíme sítem pomocí vařečky, semena vyhodíme.

  • 3

    Do přeceděné směsi přidáme cukr a dobře promícháme, až se cukr rozpustí.

  • 4

    Vlijeme do džbánu, dobře vychladíme a podáváme v širokých nízkých sklenicích.

Komentáře k receptu