Salát z červené řepy s kuřecím masem a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 300 g Rýže loupaná
  • 220 g Červená řepa sterilovaná
  • 200 ml Víno bílé
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.44 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1340 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 70.6 mg
  • Draslík 841 mg
  • Vláknina 11436 mg
  • Vitamín A 11436 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Osmahneme je na 2 lžících oleje, osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupanou, jemně nasekanou cibuli osmažíme na oleji. Přidáme rýži a necháme zesklovatět. Přilijeme víno a povaříme. Postupně přiléváme vývar a dusíme asi 20 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.

  • 3

    Nakládanou červenou řepu necháme okapat a nakrájíme ji na kostičky. Spolu se smetanou přidáme k rýži a krátce prohřejeme.

  • 4

    Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu