Kuře po uhersku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salám uherský
  • 250 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.55 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1538 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 87 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 320.4 mg
  • Draslík 1268.5 mg
  • Vláknina 5315.8 mg
  • Vitamín A 5315.8 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře naporcujeme. Smícháme papriku, mouku, sůl a pepř a ve směsi maso obalíme. Porce opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, vyjmeme, zabalíme do alobalu a udržujeme v teple.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Salám a omytá rajčata nakrájíme na kostičky. Vše opečeme ve výpeku a zalijeme červeným vínem. Přidáme kuře a dusíme pod pokličkou 45 minut. Do šťávy vmícháme zakysanou smetanu a chvíli prohřejeme.

  • 3

    Podáváme s rýží a hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu