Sorbet z červené řepy s vodkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Červená řepa
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Vodka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 550.5 mg
  • Vláknina 19948.2 mg
  • Vitamín A 19948.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu dobře omyjeme, zalijeme vodou a vaříme asi 45 minut do měkka.

  • 2

    Do 100 ml vody dáme cukr, med, citronovou kůru a šťávu. Zvolna vaříme 5 minut, poté do sirupu přidáme špetku tymiánu, sůl a pepř, necháme vychladnout.

  • 3

    Uvařenou řepu zchladíme studenou vodou, oloupeme, nakrájíme na drobno a rozmixujeme. V míse ji smícháme se sirupem, uložíme na 5 hodin do mrazničky, hmotu občas promícháme.

  • 4

    Sorbet vypichujeme lžící a vkládáme do vychlazených pohárů. Přelijeme ledově vychlazenou vodkou a ozdobíme snítkou tymiánu.

Komentáře k receptu