Polévka z vepřových nožiček s krupkami, kapustou a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové nožičky
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Krupky trhané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1847 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 1224 mg
  • Bílkoviny 193 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 704 mg
  • Draslík 1609.5 mg
  • Vláknina 10232.8 mg
  • Vitamín A 10232.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 250 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opálené a očištěné vepřové nožičky s cibulí uvaříme doměkka v osolené vodě. Po uvaření vývar scedíme, sebereme z něj tuk.

  • 2

    Do rendlíku odlijeme část mastného vývaru a do poloměkka v něm uvaříme krupky. Poté k nim přidáme omytou a nakrájenou kapustu, oloupaná a nakrájená rajčata, dolijeme zbytek vývaru a dovaříme do měkka. Mezitím si z kostí obereme maso, nakrájíme jej na kousky a přidáme do polévky.

  • 3

    Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu