Krůtí salát s kukuřicí
Suroviny
- 200 g Krůtí prsa
 - 280 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 250 g Okurka salátová
 - 200 g Rajčata
 - 200 ml Jogurt bílý
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 0.5 ks Salát ledový
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 0.5 hrst Bazalka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 134 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 44.7 mg
 - Draslík 634.1 mg
 - Vláknina 5430.8 mg
 - Vitamín A 5430.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí prsa očistíme, potřeme prolisovaným česnekem, vložíme do mísy, zalijeme mlékem, přikryjeme a dáme odležet na 4 hodiny do chladničky. Poté maso vyjmeme, seškrábneme zbytky česneku (při pečení by se připaloval). Maso osušíme, nakrájíme na nudličky, o Osolíme, opepříme a zprudka a za stálého míchání opečeme na rozpáleném oleji do červena. Poté pozvolna dopečeme do měkka, vyndáme na papírové ubrousky a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Kukuřici propláchneme, necháme vykapat a vložíme do mísy. Bylinky se zeleninou očistíme, oloupeme, omyjeme vodou. Okurky a rajčata nakrájíme na tenké plátky, petržel posekáme nadrobno. Vše přidáme ke kukuřici, vmícháme maso, řádně promícháme.
 - 
                                3
Salát opláchneme, osušíme, natrháme na menší kousky a vyložíme salátovou mísu. Na listy rozložíme připravenou směs. Takto připravený salát přikryjeme, vložíme na hodinu do chladničky.
 - 
                                4
Zálivka: všechny ingredience smícháme, na závěr přidáme jemně nakrájenou bazalku, osolíme a opepříme. Zálivku podáváme zvlášť, přidáme do salátu až při servírování.