Teplá salátová srdíčka s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát římský
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Rajčata
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 27.4 mg
  • Draslík 705.8 mg
  • Vláknina 10919 mg
  • Vitamín A 10919 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 127.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátová srdíčka např. z římského salátu, rozpůlíme, opláchneme a necháme oschnout.

  • 2

    Papriky omyjeme, odstraníme semena a nakrájíme na tenké plátky. Rozdělíme je na čtyři talíře. Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme, vyjmeme semena a nakrájíme nadrobno.

  • 3

    Cibuli nasekáme najemno, na pánvi rozpálíme máslo a cibuli dusíme, až zesklovatí. Srdíčka položíme na pánev, řezem dolů, lehce osolíme a opepříme. Dusíme asi minutu, podlijeme vínem, zakryjeme a dusíme ještě asi 3 minuty.

  • 4

    Hotovou zeleninu vyjmeme z pánve a položíme na talíř. Do výpeku přidáme dvě lžíce smetany, promícháme, osolíme, opepříme a vrátíme srdíčka. Přidáme rajčata, necháme přejít varem a rozdělíme na talíře s paprikami.

Komentáře k receptu