Studená ovocná polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 7 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 422 mg
- Vláknina 18119.5 mg
- Vitamín A 18119.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 685.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Citron řádně omyjeme, osušíme, 2 cm kůry odkrojíme. Šťávu vymačkáme a přecedíme. Ovoce omyjeme, vypeckujeme a 4 lžíce necháme stranou na ozdobu. 
- 
                                2Vodu s citronovou šťávou a vínem přivedeme k varu, přidáme ovoce, kůru, skořici, hřebíček a na mírném plameni vaříme 5 minut. 
- 
                                3Ve 250 ml studené vody rozmícháme pudinkový prášek, vmícháme smetanu a tenkým pramínkem vlijeme do hrnce s ovocem. Zamícháme a opět pozvolna uvedeme k varu. Přidáme cukr podle chuti a necháme rozpustit. Uvařené vložíme i s nádobou do studené vody a necháme vychladnout. Vychladlé přikryjeme a vložíme na 4 hodiny do chladničky. 
- 
                                4Před servírováním z polévky vyjmeme kůru a koření, polévku rozlijeme do misek a ozdobíme ovocem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        