Pečená hlíva ústřičná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hlíva ústřičná
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno bílé
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 84.2 mg
  • Vláknina 962.3 mg
  • Vitamín A 962.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme houby, 5 minut lehce opékáme. Přidáme cibulky a česnek a vše opékáme dalších 5 minut.

  • 3

    Přidáme smetanu, víno, sůl, pepř a necháme 3 minuty povařit, poté zjemníme zakysanou smetanou. Vmícháme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu