Pečené houbové hlavičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 24.3 mg
 - Draslík 514.7 mg
 - Vláknina 6496.8 mg
 - Vitamín A 6496.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé, tvrdé hlavičky hub (nejlépe hřibů) očistíme, osolíme a urovnáme do pekáčku spodní stranou nahoru.
 - 
                                2
Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme. Na každou hlavičku vložíme trochu česneku a petrželky, osolíme a opepříme. Povrch pokapeme rozpuštěným sádlem nebo slaninou a pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby.
 - 
                                3
Upečené houby opatrně vyjmeme, abychom nevylili šťávu a upravíme na talíře.
 - 
                                4
Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem.