Rajská omáčka pizzaiola

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 800 g Rajčata
  • 100 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 659.3 mg
  • Vláknina 7621.8 mg
  • Vitamín A 7621.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, česnek a celer oloupeme, posekáme na jemno.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, česnek a celery. Přidáme rajčata z konzervy, protlak, cukr a necháme krátce povařit. Přilijeme víno, vhodíme bobkový list.

  • 3

    Osolíme, opepříme, přidáme papriku, nové koření a rozmarýn. Petrželku omyjeme, osušíme, nasekáme a přidáme do omáčky. Vmícháme několik kapek tabasca a necháme 20 minut vařit.

  • 4

    Nazávěr rozmixujeme ručním mixérem a dochutíme kořením.

  • 5

    Můžeme podávát teplé i studené.

Komentáře k receptu