Rostbíf s hruškami a omáčkou z Gorgonzoly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 4 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 867 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 194.5 mg
  • Draslík 226.1 mg
  • Vláknina 9862.4 mg
  • Vitamín A 9862.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Gorgonzolu rozdrobíme, za stálého míchání povaříme ve vývaru se smetanou. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

  • 2

    Poloviny dušených hrušek z konzervy necháme okapat na sítu. Rostbíf rozdělíme po dvou až třech plátcích na čtyři talíře, přidáme k nim hrušky a polijeme omáčkou, ihned podáváme.

  • 4

    Anglický rostbíf: roštěnec opláchneme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu.

  • 5

    Potom roštěnec opečeme na zbylém oleji po obou stranách, nejdříve horní stranu s tukem. Vložíme do horké trouby a pečeme zhruba 30 - 45 minut. Během pečení maso obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálil.

  • 6

    Roštěnec musí být na řezu mírně růžový.

  • 7

    Upečený roštěnec vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme.

  • 8

    Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme.

Komentáře k receptu