Vaječná polévka s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 248.6 mg
  • Draslík 88.4 mg
  • Vláknina 159.7 mg
  • Vitamín A 159.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme víno s octem a ve směsi rozmícháme mouku. Zalijeme studenou vodou, dobře rozmícháme, osolíme a přivedeme do varu.

  • 2

    Vejce rozšleháme, opepříme a zvolna za stálého míchání je vlijeme do vařící polévky. Přidáme máslo, majoránku, chvíli povaříme a odstavíme z ohně.

  • 3

    Nakonec do polévky vmícháme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu