Paprikáš s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 700 g Vepřová plec
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 750 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 818 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 174.5 mg
  • Draslík 994.3 mg
  • Vláknina 8201.8 mg
  • Vitamín A 8201.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na polovině sádla osmahmeme větší část oloupané, nadrobno nasekané cibule. Přidáme propláchnuté zelí a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka.

  • 2

    Na zbylém sádle osmahneme omyté, na kousky nakrájené maso spolu se zbylou cibulí. Osolíme, mírně podlijeme a dusíme doměkka.

  • 3

    Maso se zelím promícháme, opepříme, okořeníme paprikou a podle chuti přisolíme. Podlijeme vodou a chvíli společně povaříme. Před koncem varu přidáme 1 dl kysané smetany.

Komentáře k receptu