Jehněčí se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jehněčí kýta
  • 750 g Brambory
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 147 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 1651.6 mg
  • Vláknina 21237.2 mg
  • Vitamín A 21237.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, kmín, sušenou bazalku, osolíme a opepříme. Zalijeme trochou vody a chvíli podusíme.

  • 2

    Potom přidáme omyté, na nudličky nakrájené zelí, oloupanou mrkev nakrájenou na kolečka a oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Nakonec vmícháme rajčatový protlak. Vše dusíme za občasného podlévání doměkka. Nemícháme, jen hrncem potřásáme.

Komentáře k receptu