Kapr na cibuli s mátou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 39 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 1017.9 mg
- Vláknina 5003.2 mg
- Vitamín A 5003.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné a omyté porce kapra osolíme. 
- 
                                2Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, osmahneme na oleji, osolíme a okořeníme mletou paprikou. Smícháme se spařenou, propláchnutou rýží a směs urovnáme na dno vymaštěného pekáčku. Na cibuli s rýží položíme připravené porce kapra. 
- 
                                3V hrnku zahřejeme 3 lžíce oleje, přidáme mouku, špetku papriky a 2 dl vody. Vše rozmícháme, uvedeme do varu a nalijeme na porce kapra. Na každou porci položíme lístek máty. 
- 
                                4Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia, dokud se nevsákne všechna tekutina. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        