Polské medovo-mandlové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 200 g Mandle mleté
  • 50 g Mandle plátky
  • 100 g Med včelí
  • 50 g Citronová kůra
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 100.8 mg
  • Vláknina 2183.2 mg
  • Vitamín A 2183.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyšleháme cukr, tekutý med, bílky a citrónovou šťávu do husté pěny, přidáme oboje mandle, na jemno nakrájenou citrónovou kůru, mouku a důkladně promícháme.

  • 2

    Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto a pečeme v předem vyhřáté troubě na 120°C po dvaceti minutách vypneme a necháme ještě chvíli dosušit.

  • 3

    Vyndáme a necháme vychladnout.

  • 4

    Krájíme na malé řezy.

  • 5

Komentáře k receptu