Plněné filé z platýse

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 30 g Řeřicha
  • 100 g Losos - filety
  • 600 g Platýz - filety
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Estragon
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.8 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1178 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 89.8 mg
  • Draslík 737.4 mg
  • Vláknina 1704 mg
  • Vitamín A 1704 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, smícháme majonézu, hořčici, cibuli, sušený estragon, sůl a pepř. Steak z lososa nakrájíme na čtyři stejné kusy, osolíme a opepříme.

  • 2

    Filé z platýse lehce osolíme a tmavou stranu potřeme majonézovou směsí, na ni rozložíme lístky řeřichy. Na jeden konec filé položíme kousek lososa a filé zavineme.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 180 °C, ohnivzdornou formu vymažeme máslem (cca 1 lžíce), svinuté filé položíme volným koncem na dno, poklademe ho vločkami másla a zaprášíme paprikou. Formu zakryjeme alobalem a pečeme 20–25 minut.

  • 4

    Filé upravíme na mísu nebo na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu