Pečení pstruzi s citrónovým máslem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 944 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 55 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 105 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 314 mg
- Draslík 1848.5 mg
- Vláknina 2642.5 mg
- Vitamín A 2642.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mouku promícháme se solí a pepřem, pstruhy opláchneme a dobře obalíme v moučné směsi. 
- 
                                2V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a smažíme pstruhy z obou stran asi 6–7 minut. Hotové dáme na mísu a uchováme v teple. 
- 
                                3V rendlíku rozehřejeme máslo, dokud nezhnědne. Přidáme citrónovou šťávu a citrónovým máslem pokapeme pstruhy. 
- 
                                4Ozdobíme plátky citrónu a petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        