Kukuřičné palačinky se zeleninovým ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka kukuřičná
  • 400 g Rajčata
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Minerální voda perlivá
  • 100 ml Víno červené
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cuketa
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrst Tymián čerstvý
  • 0.5 hrst Majoránka čerstvá
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 8 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 1.08 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 189 mg
  • Draslík 525.8 mg
  • Vláknina 8176.8 mg
  • Vitamín A 8176.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava palačinek:

  • 2

    Pšeničnou a kukuřičnou mouku smícháme se solí. Mléko smícháme s minerální vodou, přidáme vejce a lžíci oleje. Rozmícháme a za stálého míchání přiléváme do mouky. Vymícháme dohladka, přikryjeme a necháme 40 minut odpočívat.

  • 3

    Příprava ragú:

  • 4

    Cukety, papriky a rajčata řádně očistíme a opláchneme. Papriky nakrájíme na kolečka, cukety na kostičky a chilli papričku drobně nasekáme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na slabé dílky. Opláchnuté bylinky (bazalka, majoránka, tymián) drobně nakrájíme a společně promícháme. Pár bylinek necháme stranou na ozdobu.

  • 5

    Oloupanou cibuli s česnekem jemně nasekáme a zpěníme na 2 lžících rozehřátého oleje. Přidáme chilli papričku, cukety, papriky a rajčata, osolíme, opepříme a zprudka restujeme 5 minut za občasného promíchání. V červeném víně rozmícháme solamyl, přilijeme k zelenině. Vaříme minutu na mírném plameni do zhoustnutí a na závěr vmícháme 2 třetiny bylinek.

  • 6

    Z odleženého těsta na palačinky na rozehřátém oleji z něj upečeme 8 silnějších palačinek. Naplníme je zeleninovým ragú, přeložíme, pokapeme kečupem a ihned podáváme ozdobené zbylými bylinkami.

Komentáře k receptu