Pučálka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 150 g Hrách loupaný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 53 mg
  • Vláknina 3639.8 mg
  • Vitamín A 3639.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchneme hrách, rozložíme na tácek do jedné vrstvy, zalijeme teplou vodou tak, aby byl do poloviny namočený a necháme ho klíčit min. 24 hodin.

  • 2

    Naklíčený hrách osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji.

  • 3

    Hrách pražíme chvilku - 4 minuty, aby neztvrdl.

  • 4

    Na zbylém oleji osmahneme kousky slaniny, které dáme na hrách.

Komentáře k receptu