Slavonský houskový knedlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Žemle tuková
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 557.8 mg
  • Draslík 60.3 mg
  • Vláknina 1800 mg
  • Vitamín A 1800 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle namočíme do mléka a vymačkáme. Máslo utřeme se žloutky a vejcem, přidáme mouku, žemle, špetku soli a vypracujeme těsto.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme šišku, zabalíme do ubrousku a kraje zavážeme. Ubrousek vložíme do vařící osolené vody a knedlík vaříme asi 30 minut. Po uvaření nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu