Zapékané steaky ze svíčkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Hovězí svíčková
  • 1 ks Kompot broskvový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Sýr Gouda 45%
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 915 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 133 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 260.1 mg
  • Draslík 2188.2 mg
  • Vláknina 2639.8 mg
  • Vitamín A 2639.8 mg
  • Vitamín B6 3.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej a máslo. Vložíme steaky ze svíčkové nebo telecího filé asi 3 cm silné a pečeme je z každé strany asi 2 minuty.

  • 2

    Hotové osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve i s tukem a dáme je do zapékací nádoby.

  • 3

    Broskve z kompotu necháme okapat, na každý steak dáme jednu polovinu a plátek sýra.

  • 4

    Zapékáme v horké troubě na 200 °C asi 7–12 minut, až se sýr rozpustí.

  • 5

    Hotové dáme na mísu nebo nahřáté talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu