Sekané bifteky se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zakysaná smetana
  • 400 g Zelenina nakládaná
  • 700 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 140.2 mg
  • Draslík 841.3 mg
  • Vláknina 8200.5 mg
  • Vitamín A 8200.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé jarní cibulky očistíme a nasekáme na drobno. Konzervu míchané zeleniny necháme okapat. Mleté maso osolíme, opepříme a vytvarujeme z něj čtyři asi 2 cm silné bifteky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo, vložíme do něj bifteky a opékáme z každé strany asi 4 minuty. Pak je dáme na mísu a necháme v teple.

  • 3

    Ve výpeku osmažíme cibulky, až jsou měkké. Přilijeme brandy, vaříme asi minutu, pak snížíme teplotu.

  • 4

    Přidáme zeleninu, smetanu a za stálého míchání vše prohřejeme, ale už nevaříme. Ochutíme solí, pepřem a podáváme s bifteky.

Komentáře k receptu