Polévka gulášová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hovězí kližka
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 483 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 1.9 mg
  • Draslík 244.6 mg
  • Vláknina 2027.3 mg
  • Vitamín A 2027.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, poté přidáme očištěné maso nakrájené na malé kousky, vše osmahneme a jakmile se vyduší šťáva, přidáme hladkou mouku a vše zasmahneme. Kromě papriky přidáme všechno koření, promícháme a zalijeme vývarem tolik, aby bylo maso ponořené. Vše pak dusíme téměř do měkka.

  • 2

    Na drobno nakrájené brambory přidáme k měknoucímu masu, dolijeme vývar dle potřeby a dovaříme.

  • 3

    Papriku rozmíchanou v trošce sádla přidáme až na úplný závěr.

  • 4

    Polévku podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu