Pikantní uzenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Klobása Dunajská
  • 100 ml Majonéza
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 2250 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 78.2 mg
  • Vláknina 4290 mg
  • Vitamín A 4290 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku dáme očištěné feferonky, kečup, hořčici, přilijeme olej, ocet a worcester. Vše zamícháme a necháme přejít varem. Po vychladnutí do směsi přidáme majonézu.

  • 2

    Uzeninu nakrájíme nadrobno, okurky pokrájíme na kolečka, vše promícháme, podle chuti osolíme nebo přikyselíme. Přimícháme připravenou směs, rozdělíme do čistých skleniček a necháme asi 4 dny v chladu uležet.

Komentáře k receptu