Pikantní uzenina
Suroviny
- 400 g Klobása Dunajská
- 100 ml Majonéza
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 64 g
- Sodík 2250 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 78.2 mg
- Vláknina 4290 mg
- Vitamín A 4290 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku dáme očištěné feferonky, kečup, hořčici, přilijeme olej, ocet a worcester. Vše zamícháme a necháme přejít varem. Po vychladnutí do směsi přidáme majonézu.
-
2
Uzeninu nakrájíme nadrobno, okurky pokrájíme na kolečka, vše promícháme, podle chuti osolíme nebo přikyselíme. Přimícháme připravenou směs, rozdělíme do čistých skleniček a necháme asi 4 dny v chladu uležet.