Brambory s pórkem a smetanou
Suroviny
- 600 g Pórek
 - 1000 g Brambory vařené ve slupce
 - 300 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Kardamom
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 5 polévková lžíce Mandle plátky
 - 0.24 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 851 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 1336.6 mg
 - Vláknina 23518.1 mg
 - Vitamín A 23518.1 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 93.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky přibližně centimetr široké. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme olej, krátce na něm opražíme kmín, chilli koření, koriandr, skořici, kardamom a plátky mandlí. Přidáme pórek, mírně osolíme a za stálého míchání opečeme. Vložíáme brambory, znovu mírně osolíme, nakonec přilijeme smetanu, ochutíme citronovou kůrou a zvolna dusíme pod pokličkou asi 7 minut.
 - 
                                3
Ihned podáváme.