Pstruh s mandlovými šupinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Pstruh
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 1105.1 mg
  • Vláknina 6991.3 mg
  • Vitamín A 6991.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané středně velké pstruhy omyjeme a uvnitř potřeme solí.

  • 2

    V nádobě smícháme mouku, sůl, pepř a strouhanou citrónovou kůru.

  • 3

    Pstruhy ve směsi obalíme a pečeme na rozpáleném oleji asi 7 minut z každé strany.

  • 4

    Opečené pstruhy vyjmeme a přendáme na pekáč vyložený pečícím papírem.

  • 5

    Vyšleháme tuhý sníh a potřeme jím pstruhy. Plátky mandlí poskládáme na pstruhy tak aby vznikl dojem šupinek nebo je můžeme jen posypat. Na každého pstruha dáme plátek másla a pečeme v předehřáté troubě na 170°C dokud mandle nezezlátnou.

Komentáře k receptu