Dušené knedlíčky s vepřovým a vodními kaštany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 230 g Vepřové maso mleté
  • 55 g Kaštany vodní
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 36 ks Těsto Wonton
  • 1 ks Zelí čínské
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 hrst Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 28.1 mg
  • Draslík 384 mg
  • Vláknina 2835.3 mg
  • Vitamín A 2835.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čínské zelí rozebereme na listy, dva z nich položíme na sebe, rozkrojíme podélně na čvrtiny a potom napříč na tenké plátky. Nasypeme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, nakrájený zázvor, omyté a nadrobno nakrájené kaštany, mleté maso, prášek z pěti koření, kukuřičný škrob, sójovou omáčku, rýžové víno nebo sherry, sezamový olej a cukr. Vše důkladně promícháme.

  • 2

    Doprostřed každé placky dáme lžičku nádivky a okraje placky zlehka navlhčíme vodou. Vytvarujeme je tak, aby vznikla otevřená taštička. Střed pevně zmáčkneme a uhladíme dno taštičky. Knedlíčky naskládáme na tác a zakryjeme vlhkou utěrkou.

  • 3

    Napařovátko vyložíme zbytkem zelných listů a knedlíčky vaříme 12-15 minut, dokud nezměknou. Po vyjmutí z napařovátka zakryjeme fólií, aby nevystydly.

Komentáře k receptu