Srnčí steaky s liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Lišky čerstvé
  • 130 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 g Srnčí maso
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno červené
  • 0.23 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.28 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 112.1 mg
  • Draslík 741.6 mg
  • Vláknina 197 mg
  • Vitamín A 197 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a šalotku oloupeme, šalotku nasekáme nadrobno, houby očistíme a větší nakrájíme na poloviny. Steaky opepříme a lehce zaprášíme moukou.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej s máslem a opečeme na něm srnčí steaky 3 minuty z každé strany. Potom je osolíme, vyjmeme z pánve a zakryté necháme v teple.

  • 3

    Stroužek česneku dáme do výpeku, krátce opečeme a vyndáme. Houby se šalotkou podusíme, zalijeme vínem a několik minut povaříme. Potom přidáme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Steaky podáváme s omáčkou a vhodnou přílohou.

Komentáře k receptu