Perníčky-preclíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 200 g Med včelí
  • 160 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 84.4 mg
  • Draslík 34 mg
  • Vláknina 3230 mg
  • Vitamín A 3230 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpuštěný med smícháme s cukrem a práškem do perníku, do směsi vmícháme máslo, 2 vejce, mouku a jedlou sodu.

  • 2

    Zaděláme těsto které necháme přes noc odpočinout.

  • 3

    Z těsta vyválíme váleček ze kterého ukrajujeme vždy stejné kousky ze kterých stočením vytvarujeme preclíky.

  • 4

    Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem dále od sebe a každý preclík potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 5

    Po upečení necháme vychladnout a namáčíme do čokoládové polevy, necháme zaschnout.

Komentáře k receptu