Špagety s kuřetem a zelenou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 264.6 mg
  • Vláknina 371.8 mg
  • Vitamín A 371.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa bez kůže nakrájíme na nudličky. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a maso na něm 7 minut opékáme, až lehce zhnědne. Pak maso vyjmeme, osolíme a necháme stranou v teple. Do pánve přidáme nadrobno nasekaný česnek a několik vteřin opékáme. Přidáme pepř, trochu mouky a chvíli podusíme, ale tak aby česnek ani mouka nezhnědly. Pak hrnec odstavíme.

  • 2

    Těstoviny uvaříme dle návodu doměkka. Během vaření vmícháme metlou do mouky s česnekem vývar, potom mléko a vše povaříme asi 2-3 minuty, až vznikne omáčka.

  • 3

    Omáčku nalijeme do mixéru, přidáme k ní svazky nasekané bazalky a petrželky. Omáčku mixujeme, dokud nedostane zelenou barvu.

  • 4

    Hotové těstoviny slijeme, necháme okapat a upravíme na mísu nebo talíře, přidáme omáčku, maso a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vše dobře promícháme. Ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu