Pečení - muffiny, suflé, polevy, krémy...

Publikováno: 18.12.2013
Chcete-li si chutným způsobem osladit život, neměli byste se vyhýbat kulinářskému procesu pečení sladkostí. Představíme vám pracovní postupy na ty nejsladší dobroty vůbec.

V této kapitole vám přestavíme několik pracovních postupů a receptur, jak si připravit chutné sladkostí. Jde sice o tučnější pokrmy, které nemusí zrovna dvakrát prospívat vaší váze, jsou to ale občasné pochutiny, jimiž si zpříjemňujeme své gastronomické chvilky a obohacujeme běžný jídelníček. Nuže, vrhněme se na pečení…

Jak připravit muffiny

Lité těsto, které je třeba pro utvoření muffinů, vyprodukujete ze surovin, jako je kypřící prášek do pečiva, mouka a sůl. Druhou fázi představuje další směs tvořená mlékem, rozpuštěným máslem a rozšlehaným vejcem. Oboje je následně smícháno dohromady, aby došlo k dokonalému spojení obou směsí. Ta se pak plní do speciálních formiček, jež jsou umísťovány do trouby na dobu zhruba 15 minut. O patřičném zpracování muffinů vás bude informovat jejich výsledná, lehce nahnědlá barva.

Jak připravit čokoládové suflé

Čokoládové suflé je velice lahodnou a oblíbenou pochutinou mnohých z nás. Sladký pokrm je navíc ideální díky možnosti přípravy na několik dnů dopředu. K realizaci potřebujete odpovídající množství pudinkových forem, které se vymažou máslem a vysypou kakaem. Zcela zvlášť smícháte čokoládu s máslem a tuto směs rozpustíte. Následně ji smícháte s vaječnou pěnou a zahustíte hrubou moukou. Výsledek je vlit do připravených formiček a zamražen.

V momentě, kdy chcete tento pokrm servírovat, jednoduše předehřejete troubu na 230C° a vložíte do ní suflé zhruba na 15 minut, dokud jeho objem pozvolna nevystoupí.

Jak připravit čokoládovou šlehačku

Své dorty můžete zdobit i čokoládovou šlehačkou, která je mnohdy označována, jako „zlatý krém“. Základem její tvorby je rozpuštěná čokoláda nad vařící vodou, do níž je postupně přimíchávána polotuhá šlehačka, kterou si ve vedlejší nádobě připravíte ze smetany.

Jak připravit karamel

Karamel vzniká velice jednoduchou metodou, z klasického cukru, který je vsypán do hrnce. Ten je třeba zahřát na přiměřenou teplotu a cukr následně míchat. Během velice krátkého okamžiku si povšimnete, jak se bílý prášek mění na nahnědlé hrudky. V momentě, kdy se přemění všechen vložený cukr, je zapotřebí dno hrnce schladit vodou a vyčkat až karamel zatvrdne.

Díky tomu tak získáte velice praktickou a sladkou ingredienci, kterou je možné využít ve spojení s dalšími surovinami a vytvořit tak například karamelovou omáčku nebo sirup.


Zaregistrujte se, zabere to chviličku

Registrací získáte možnost hodnotit, komentovat a ukládat recepty