Zelený hrášek po francouzku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 299.5 mg
  • Vláknina 12715.4 mg
  • Vitamín A 12715.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát očistíme a nakrájíme na proužky asi 2 cm široké. Polovinu dáme do rendlíku, přidáme rozmražený hrášek, nasekané cibulky a cukr.

  • 2

    Vše posypeme vločkami másla a zakryjeme zbytkem salátu.

  • 3

    Směs dusíme pod pokličkou asi 5 minut, až je hrášek zcela měkký. Rendlíkem během dušení občas zatřeseme.

  • 4

    Hotový hrášek osolíme, opepříme, dáme na mísu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu