Houskové knedlíky (s pečivovým práškem)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Vejce slepičí
  • 290 g Žemle tuková
  • 760 g Mouka pšeničná hrubá
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 795 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 14.5 mg
  • Draslík 154.3 mg
  • Vláknina 3714 mg
  • Vitamín A 3714 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku spolu s práškem do pečiva prosijeme, přidáme sůl, vejce rozmíchané s trochou mléka, zbylé mléko a lehce promícháme. Do vzniklého těsta zamícháme nakrájenou žemli.

  • 2

    Těsto rozkrájíme na díly, které rozválíme na knedlíkové šišky asi 20cm dlouhé. Vkládáme je do vařící osolené vody, po zavaření je lehce nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu a vaříme je asi 20-25 minut. Během vaření knedlíky občas obrátíme.

  • 3

    Uvařené knedlíky vyjmeme a ihned nakrájíme na plátky, aby vyprchala pára.

Komentáře k receptu