Polská čekanka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 158.2 mg
  • Vláknina 3465.6 mg
  • Vitamín A 3465.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekankové puky očistíme. Velký papír natřeme tukem a čekanku jím zakryjeme. Dusíme ji v malém množství vody s citrónovou šťávou, 15 g másla, solí a pepřem asi 15 minut.

  • 2

    Vejce mezitím uvaříme na tvrdo, oloupeme a nasekáme.

  • 3

    Zbylé máslo rozpustíme v pánvi a dozlatova na něm osmahneme strouhanku. Čekanku dáme na mísu, posypeme ji nasekanými vajíčky, nasekanou petrželkou, strouhankou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu