Bešamelová omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka polohrubá
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 0.375 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 0.04 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 438.3 mg
  • Draslík 140.7 mg
  • Vláknina 1218 mg
  • Vitamín A 1218 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpuštěném másle zpěníme mouku, zalijeme mlékem a chvíli povaříme. Po vychladnutí do směsi postupně vmícháme žloutky, osolíme a nakonec zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Dva plechy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Připravenou hmotu na ně tence rozetřeme, povrch posypeme částí nastrouhaného sýra. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Upečenou omeletu přehneme podélně napůl a rozdělíme na porce. Omelety potřeme rozpuštěným máslem, posypeme zbylým sýrem a nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu