Polevy, krémy, náplně...

Publikováno: 18.12.2013
Nejrůznější polevy, krémy a náplně jsou nutnou ingrediencí u většiny pekařských výrobků. Jejich příprava není ve většině případů složitá, podstatné je dodržet v recepturách předepsané druhy a množství surovin a postup.

Jak vytvořit bílkovou polevu

Při tvorbě bílkové polevy platí jeden základní obsahový poměr – šálek moučkového cukru připadá na jeden bílek. Tyto dvě ingredience je třeba následně důkladně smíchat, dokud nedostanou hustší konzistenci a poleva se jednoduše netáhne. Pak ji můžete využít ke zdobení dortů a jiných sladkých pochutin.

Jak připravit máslový krém

Lahodný máslový krém lze samozřejmě připravit dle nejrůznějších receptur, jednou z nich je kupříkladu tření moučkového cukru a másla, které je doplněno o vámi zvolenou příchuť, buď čokolády, vanilkového cukru nebo jinou. Tak vám vznikne máslový krém odpovídající chuti, který by neměl být umísťován do příliš nízkých teplot, aby se nesrazil.

Jak připravit žloutkový krém

Příprava žloutkového krému je činností, která vám zabere zhruba patnáct minut. Základní surovinou pro tvorbu této ingredience bude mléko, které se pozvolně smíchá s přísadami, jako je moučkový cukr, vanilkový pudink a hustá forma žloutků. Po utvoření dokonale promíchané směsi, následuje její vychladnutí. Do studeného krému zamíchejte ještě vanilkový cukr, máslo a rum, díky čemuž vám vznikne lahodný a chutný žloutkový krém.

Jak připravit citronový krém

Základem citrónového krému je samozřejmě nastrouhaná citronová kůra, ve spojení s vymačkanou citronovou šťávou. Právě tyto zásadní ingredience smícháte ještě s máslem a krupicovým cukrem. To vše umístíte v misce do hrnce nad vařící se vodu a vyčkáte, dokud se vše nerozpustí. Následně je přidán žloutek a prošlehaná vejce, která je nutné míchat alespoň cca 10 minut, dokud nevznikne požadovaný krém. V momentě, kdy je krém hotov a zchladne, můžete ho umístit do lednice a kdykoliv použít.

Jak připravit mandlový krém

Hledáte-li vhodnou ingredienci pro libovolné moučníky, může to být také mandlový krém, jenž vám bude nápomocen. Nejprve smícháte mléko se škrobovou moučkou a moukou. Tento proces je vystupňován, až do samotného varu, v němž setrváte zhruba dvě minuty a následně necháte směs vychladnout.

V další nádobě si připravte měkké máslo, vanilkový a moučkový cukr, z čehož utřete potřebnou pěnu, do níž po velice malém skupenství přidáváte odstavenou směs z mléka. Vznikající krém je třeba stále míchat, aby se nesrazil. Ve finální fázi vsypete po malých částech i nastrouhané mandle, které vám zapříčiní vznik mandlového krému.

Jak připravit anglický krém

V první řadě si musíte svařit odpovídající množství smetany, do níž je přidán vanilkový lusk a vše je pozvolna svářeno. V druhé nádobě rozšlehejte žloutky, společně s cukrem a přilévejte teplou připravenou smetanu. Jen co za pozvolného míchání vznikne patřičná směs, opět ji při mírné teplotě povařte, dokud nezhoustne. V ten okamžik proveďte přecezení a nechte ji vychladnout.

Mezi tím si našlehejte máslo, které by mělo být co nejhustší. Do něj je za stálého míchání přilévána ona vychlazená směs, která zapříčiní vznik lahodného krému, který je označován, jako anglický.

Jak připravit tvarohovou náplň

Tvarohová náplň je součástí nejrůznějších buchet a mnohých dalších sladkých pokrmů. Její příprava je velice jednoduchá. Stačí, pokud si nachystáte odpovídající množství tvarohu, který smícháte s vanilkovým a pískovým cukrem, ve spojení se žloutkem. Abyste tvarohové náplni dodali lahodnější chuť a vzhled, přimíchejte do ní ještě rozinky a trochu citrónové šťávy.

Jak připravit makovou náplň

Vaše domácí buchty nemusí být vyplněné pouze tvarohem, ale také mákem. Tvorba makové směsi je totiž velice jednoduchá. Základem je dobře umletý mák v kombinaci s mlékem, který se za přiměřené teploty míchá, dokud nezhoustne. Následující přísadou je vanilkový a pískový cukr, případně další ingredience, jako je skořice a jiné.

 


Zaregistrujte se, zabere to chviličku

Registrací získáte možnost hodnotit, komentovat a ukládat recepty