Salát pro labužníky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 390 g Artyčoky
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 150 g Šunka dušená
  • 320 g Celer sterilovaný
  • 30 g Lanýž
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 56.5 mg
  • Draslík 818.3 mg
  • Vláknina 13466.5 mg
  • Vitamín A 13466.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Konzervy celeru a artyčoků necháme okapat, poté je nakrájíme na nudličky. Pečené prsa a šunku nakrájíme také na nudličky.

  • 2

    Koriandr očistíme, lístky otrháme a nasekáme. Několik lístků si ponecháme na ozdobu.

  • 3

    Majonézu promícháme s jogurtem, smetanou, solí, pepřem, hořčicí a nálevem z lanýžů. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr.

  • 4

    Celer, artyčoky, maso a zálivku promícháme a upravíme na mísu. Lanýže nakrájíme na nudličky, kterými spolu se snítkami koriandru salát ozdobíme a ihned podáváme s bagetou.

Komentáře k receptu