Kapustový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Kapusta hlávková
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 69.6 mg
  • Draslík 1127.3 mg
  • Vláknina 11674 mg
  • Vitamín A 11674 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 210.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hlávky kapusty oddělíme několik listů.

  • 2

    Spaříme je a vyložíme na kulatou dortovou formu, kterou jsme vymazali.

  • 3

    Brambory uvaříme a vychladlé nakrájíme na plátky, které poklademe do formy na listy.

  • 4

    Zbylou kapustu pokrájíme a osmahneme na másle.

  • 5

    Mleté maso zpracujeme s vejcem, cibulí, hořčicí, solí, pepřem a muškátem.

  • 6

    Vmícháme kapustovou směs a strouhaný sýr.

  • 7

    Dáme na brambory.

  • 8

    Převislé listy kapusty přehneme přes náplň a potřeme olejem. Zapékáme na 200 stupňů.

Komentáře k receptu