Koláč včelí bodnutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cukr třtinový
  • 250 g Mandle
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 500 g Linecké (křehké) těsto
  • 3 kávová lžička Cukr vanilka
  • 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 27.6 mg
  • Draslík 196.2 mg
  • Vláknina 6100 mg
  • Vitamín A 6100 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku rozpustíme máslo a cukr, přidáme vanilkový cukr, mandlové lupínky, smetanu, za stálého míchání zahříváme při mírné teplotě. Hotovou směs necháme trochu vychladnout.

  • 2

    Tvarohové těsto vyválíme a položíme na vymazaný plech, navrch dáme připravenou směs.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 - 25 minut, až je povrch hnědý a křupavý.

Komentáře k receptu