Pomerančový šerbet s campari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 5 ks Pomeranče
  • 1 ks Máta
  • 8 polévková lžíce Voda pitná
  • 8 polévková lžíce Campari Aperitivo Bitter
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 503.2 mg
  • Vláknina 14350.4 mg
  • Vitamín A 14350.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 153 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svaříme vodu s cukrem (přibližne 5 minut), poté ji necháme vychladnout.

  • 2

    Z poloviny citrónu nastrouháme kůru, z celého citrónu a pomerančů vymačkáme šťávu.

  • 3

    Campari promícháme s citrónovou a pomerančovou šťávou, kůrou a cukrovým sirupem. Směs dáme do strojku na zmrzlinu, nebo zhruba na 2 hodiny do mrazáku. Šerbet občas v mrazáku promícháme.

  • 4

    Šerbet vlijeme do skleněných pohárů na šampaňské, ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.

Komentáře k receptu