Zapékané lesní ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 148.2 mg
 - Draslík 75.4 mg
 - Vláknina 6850 mg
 - Vitamín A 6850 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 153.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Míchané drobné ovoce propláchneme a necháme okapat.
 - 
                                2
Z celého citrónu nastrouháme kůru a z půlky vymačkáme šťávu. Ovoce promícháme s jednou lžící cukru a citrónovou šťávou. Necháme 15 minut stát.
 - 
                                3
Vejce rozšleháme, smícháme s tvarohem, třemi lžícemi cukru a citrónovou kůrou. Čtyři zapékací misky vymažeme máslem.
 - 
                                4
Ovoce i se šťávou rozdělíme do misek, přelijeme tvarohem a zapékáme v předehřáté troubě na 250°C při horním ohřevu asi 15-20 minut. Asi po 10 minutách povrch pocukrujeme.
 - 
                                5
Hotové ovoce podáváme horké.