Filé s křenovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 40 g Křen
  • 300 g Filé z aljašské tresky
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 251.1 mg
  • Draslík 130.3 mg
  • Vláknina 2110.4 mg
  • Vitamín A 2110.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom je opečeme po obou stranách na oleji.

  • 2

    Máslo utřeme se žloutkem, vmícháme mouku, citronovou šťávu a kůru a postupně přiléváme vývar. Směs postavíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Nakonec přimícháme najemno nastrouhaný křen.

  • 3

    Omáčku nalijeme na opečené filé a podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu