Vařená vepřová plec
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 26 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 634.1 mg
- Vláknina 11035.8 mg
- Vitamín A 11035.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytou vepřovou plec vložíme do vařící osolené vody, přidáme koření a kousek oloupané cibule. Znovu přivedeme k varu a zvolna vaříme, až je maso měkké. 
- 
                                2Plec podáváme s nastrouhaným křenem nebo s hořčicí a chlebem. Vhodnou přílohou jsou také vařené brambory s dušenou zeleninou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        