Hovězí plátky po zahradnicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mrkev kořen
  • 30 g Květák
  • 200 ml Mléko kefírové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 49 mg
  • Vláknina 1844 mg
  • Vitamín A 1844 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájené na plátky naklepeme, osolíme a krátce nasucho opečeme na teflonové pánvi po obou stranách. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom k masu přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a vše dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme a šťávu se zeleninou zahustíme moukou rozmíchanou v mléce. Chvíli povaříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. Přidáme kousek másla, vložíme maso a necháme jen prohřát.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu