Štika s křenovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 70 g Křen
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Štika obecná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 614 mg
  • Vláknina 23651.6 mg
  • Vitamín A 23651.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné porce štiky povaříme v osolené vodě s kořením a s oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí.

  • 2

    Zpola uvařenou štiku vyjmeme,do vývaru přidáme jíšku připravenou z másla a mouky. Mírně okyselíme, přisolíme a vaříme 30 minut. Krátce před dovařením přidáme nastrouhaný křen a vložíme porce štiky, povaříme ještě 5 minut.

  • 3

    Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.

Komentáře k receptu