Těstovinové halušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 3 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 145.7 mg
  • Vláknina 4855 mg
  • Vitamín A 4855 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozšleháme v mléce, přidáme mouku se solí a kypřicím práškem a vymícháme hladké těsto.

  • 2

    Těsto protlačíme sítem na halušky do vroucí osolené vody. Halušky vaříme asi 5 minut, vyjmeme je a přendáme do studené vody. Před podáváním halušky prohřejeme na rozpuštěném másle.

Komentáře k receptu