Grilovaná vepřová žebírka - II.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Omáčka sójová
  • 7 ks Omáčka švestková
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 2 ks Omáčka ústřicová
  • 1 kg Vepřová žebra
  • 6 polévková lžíce Cukr palmový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 874 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 3616 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 202.5 mg
  • Draslík 683.7 mg
  • Vláknina 1187 mg
  • Vitamín A 1187 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru umixujeme česnek a kořen koriandru na hladkou pastu. Ve větší misce smícháme s česnekem, cukrem, švestkovou omáčkou (případně kečupem), sójovou a ústřicovou omáčkou, mletým badyánem (pokud máme), přidáme žebírka, která důkladně potřeme marinádou ze všech stran. Přikryjeme potravinovou fólií a na 3 hodiny (nebo ještě lépe na celou noc) dáme marinovat do lednice.

  • 2

    Roztopíme gril (nebo předehřejeme elektrickou troubu). Pokud budeme žebírka péci v troubě, překlopíme je do pekáče i s marinádou. Pečeme ze všech stran asi 45-60 minut.

  • 3

    Pokud budeme žebírka grilovat v troubě, potáhneme rošt alobalem a žebírka grilujeme na středně silném ohni po dobu cca 45 minut (nezapomeneme je čas od času obracet a potírat marinádou).

Komentáře k receptu