Gratinované fazolky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Fazolové lusky zelené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 57.4 mg
  • Draslík 407 mg
  • Vláknina 9489.8 mg
  • Vitamín A 9489.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky překrojíme na poloviny, vložíme do vařící osolené vody a dusíme doměkka. Scedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme fazolky, opepříme je a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch poklademe vločkami másla a pokrm krátce gratinujeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.

Komentáře k receptu